Frakt

Stärka din verksamhet med billig frakt

Om du gör en levande shopping med dina kunder (vilket vi förmodligen alla gör), då kan det finnas många fördelar med att undersöka hur man får billig frakt.

Tusentals svenska företag är varje dag beroende av att deras frakt agerar som förväntat. Både som mottagare och avsändare är det oerhört viktigt att du behärskar att du alltid har den bästa lösningen. Det kan vara svårt att hålla reda på i en hektisk vardag, med massor av andra beslut som skall fattas.

Detta hjälper dig ofta inte att få kontrolleras upp på dina lösningar, och detta kan innebära att du miste om vissa besparingar. Genom att se till att du får billig frakt, kan du ofta släppa stora summor pengar till ditt företag.

Spara billig frakt för ditt företag

Många av de kunder som kontaktar oss för att få hjälp med sin frakt är ofta förvånade över hur mycket de faktiskt kan spara. Till exempel, om du är ägare till en webshop – och även en liten av dessa, kan du få flera tusen kronor släpps.

billig frakt

Låt oss anta att du säljer i genomsnitt 20 objekt per dag, kommer du att skicka cirka 7.000 objekt inom ett år.

Om du ser till att du alltid går för så billig frakt som möjligt, är det inte orealistiskt att du kan spara 20,- per sändning. I detta fall kommer det att innebära en kontant besparing på 140 000 danska kronor. Vi lämnar det en stund. Och här är det säkert att detta är en relativt liten webshop. Om du skickar paket ut ur landet, kan besparingarna naturligtvis vara ännu större. Och i denna beräkning har vi inte ens inkluderat avkastningsinsats och fel i leveranserna. Så i verkligheten kommer besparingarna ofta att vara mycket högre.

Det är dock inte bara relevant om du har en webshop. Många tillverkningsföretag förlitar sig också på en effektiv frakttjänst för att få ut dina delar till kunder och andra avdelningar. Här kommer du också att kunna spara mycket pengar genom att kontrollera att du alltid har så billig frakt som möjligt. Ju tyngre och större du bär, desto högre pris – och därmed besparingarna.

Hur man säkrar billig frakt för ditt företag

Det är helt klart att du kan spara mycket pengar genom att titta igenom dina fraktlösningar själv. Men om du är som majoriteten av danska handlare, då du förmodligen inte har tid att se över den nuvarande dagliga listor på frakt.

Lyckligtvis finns det enklare metoder för att se till att du får så billig frakt som möjligt. Ett bra tag har vi hjälpt både privata och företag att spara pengar på sina transporter utan att behöva kompromissa om kvalitet.

Genom att använda vår miniräknare, om några sekunder kommer du att kunna kontrollera att du betalar rätt frakt. Vår miniräknare jämför aktuella priser från alla de största flygbolagen, och du kan få priser för allt från leverans av brev till fraktcontainrar.

På så sätt kan du se till att du aldrig betalar för mycket för dina sändningar igen – utan att du behöver spendera hav av tid på det.

Hur hittar jag rätt lösning för mitt företag?

Det kan verka attraktivt att du alltid bara gå för det billigaste alternativet. Och medan det är uppenbarligen där du sparar mest till att börja med, bör du hellre överväga dina behov. Det handlar om att hitta den billigaste frakten för dina behov.

För att göra det lite tydligare, låt oss ge dig ett annat exempel. För ett produktionsbolag som förlitar sig på reservdelar för att hålla produktionen igång kan en försening vara mycket dyrare än frakten. I detta fall bör du ägna mycket mer uppmärksamhet åt stabiliteten i transportören snarare än vad en enda leverans kostnader. Här kan det ofta vara bättre meningsfullt att ge 20,- mer, för ett fraktföretag som erbjuder expressleverans eller ett utökat spårningssystem.  

Ett annat sätt att överväga dina behov är vad dina kunders behov och önskemål är. Förväntar sig dina kunder att de ska få sina paket levererade till dörren dagen efter köpet? Eller skulle de bara vilja hämta paketet i en paketaffär? Genom att se till att du förstår dina kunders behov och önskemål, kommer du att få mycket lättare genom att hitta rätt lösning för ditt företag – och detta kommer i slutändan att innebära att du får så billig frakt som möjligt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *